تحلیلی کوتاه بر برنامه های کتاب و کتابخوانی درایلام توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان

بمناسبت پایان سی و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ✍️مجتبی تابش

ماناسپهر - در شرایطی که کشور با مسائلی چون گرانی کاغذ و کاهش ساعت مطالعه افراد جامعه روبه‌روست، استان ایلام توانسته است با انتشار ۳۵۰ عنوان کتاب در نیمه نخست سال جایگاه خود را به‌عنوان یکی از استان‌های فعال در حوزه نشر تثبیت کند. این دستاورد، نتیجه‌ی تلاش ناشران و حمایت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است؛ تلاشی که امید تازه‌ای در فضای فرهنگی کشور می‌آفریند. 

ویژه‌برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایلام با آیین معنوی زیارت مزار شهدا آغاز شد؛ اقدامی نمادین که کتابخوانی را با آرمان‌های مقاومت و هویت ایلام پیوند زد.

از برنامه‌های شاخص هفته کتاب ایلام

– کارگاه مقدماتی آموزش ویراستاری (۲۶ آبان)
– نشست نقد و بررسی کتاب «جاری بپرس هه‌والم» اثر علی‌محمد ارسلانی (۲۶ آبان)
– بازدید فرهنگی از کتابفروشی‌های شهر کتاب، کاوان و هامون و تقدیر از مدیران آن‌ها (۲۵ و ۲۶ آبان)
– زیارت قبور هنرمندان فقید ایلام در آرامستان بهشت رضا (۲۴ آبان)
– رونمایی و معرفی تازه‌های نشر سال ۱۴۰۴ و تجلیل از فعالان چاپ و نشر (۲۸ آبان)
– برنامه روز نشر و تجلیل از ناشران و نویسندگان
– اجرای برنامه های متنوع رونمایی از کتاب ، برگزاری نمایشگاه کتاب و …در شهرستانهای استان

این تنوع فعالیت‌ها نشان می‌دهد سیاست فرهنگی استان تنها بر تولید کتاب متمرکز نیست؛ بلکه بر زنجیره کامل نشر، توزیع، نقد و مصرف فرهنگی تأکید دارد.

بازدید از کتابفروشی‌ها و معرفی دستگاه POD (چاپ بر اساس سفارش) نیز نشان‌دهنده‌ی حرکت ایلام به سمت نوآوری در صنعت نشر است؛ نوآوری‌ای که می‌تواند دسترسی مخاطبان به کتاب را آسان‌تر کند.

در نهایت، هفته کتاب در ایلام فراتر از یک رویداد فرهنگی، به مانور هویت و مقاومت فرهنگی تبدیل شد؛ الگویی که می‌تواند برای سایر استان‌ها الهام‌بخش باشد.۱۴۰۴/۰۸/۳۰