عملکرد مناسب شهرداری ماژین با بهره‌گیری از تعامل سازنده

ماناسپهر/ ماژین، شهری کوچک اما با مردمانی بزرگ است، مهمان نوازی، سادگی، صبر، قناعت، شجاعت، آداب و رسوم کهن و صمیمیت مردمان ساکن در این منطقه مثال زدنی است. آب و هوای نسبتا گرم اما دلپذیری دارد. طبیعت زیبای کوهستان‌ها و پدیده‌های طبیعی آن هر تازه واردی را متحیر می‌کند، این شهر در کنار کبیرکوه، […]

ماناسپهر/ ماژین، شهری کوچک اما با مردمانی بزرگ است، مهمان نوازی، سادگی، صبر، قناعت، شجاعت، آداب و رسوم کهن و صمیمیت مردمان ساکن در این منطقه مثال زدنی است. آب و هوای نسبتا گرم اما دلپذیری دارد. طبیعت زیبای کوهستان‌ها و پدیده‌های طبیعی آن هر تازه واردی را متحیر می‌کند، این شهر در کنار کبیرکوه، و رود سیمره واقع شده ‌است، مردم این ناحیه همگی به زبان لری بالاگریوه یکی از اصیل‌ترین گویش‌های لری صحبت می‌کنند.
مردم ماژین هیچگاه صحنه را ترک نکرده و همیشه پایبند به ارزش‌های والای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هستند این را با گریزی کوتاه به تعداد شهیدان و رزمندگان این دیار می‌توان فهمید.
بقعه امامزاده مهدی صالح ماژین، یکی از منحصر به فردترین بناهای تاریخی استان ایلام است، معماری این بنا یکی از شاهکارهای معماری دوره ایلخانی است که گچ بریهای داخل آن بی‌شک از جمله آثار ارزنده و کم نظیر عصر خویش است.
در این بین شهردار ماژین با تکیه برتوانمندی، تجربه و تخصص و استفاده بهینه از ظرفیت‌های بزرگ شهر ماژین، با وجود کاستی منابع اعتباری، توسعه و عمران در شهر ماژین را به همت و تلاش و با کمک اعضای شورا به پیش می‌برد.
به مناسبت فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه مبارک فجر گفتگویی با ایشان ترتیب داده‌ایم که درذیل به سمع و نظرتان می‌رسد.
مهندس محمود خنجری، شهردار ماژین، در گفتگو با خبرنگار هفته نامه سپهرروز با تبریک دهه مبارک فجر به مردم شریف ایران و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل(ره) و آرزوی طول عمر برای مقام عظمای ولایت، با بیان این که ماژین شهری با موقعیت ممتاز است، افزود: این شهر در مسیر پل دختر – دره‌شهر واقع شده است و متاسفانه باوجود دارا بودن پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های فراوان، تا کنون هیچگونه توجه ویژه‌ای از سوی مسئولان رده بالای استان به منظور پیگیری مشکلات این شهر، صورت نگرفته است.
خنجری اضافه کرد: طبیعت بکر و زمین‌های حاصلخیز برای کشاورزی و انواع باغات به عنوان نماد برتر شهر ماژین، همه روزه و بخصوص در ایام تعطیل پذیرای حجم قابل توجهی از گردشگران این منطقه بکر و تاریخی است که به این شهر می‌آیند، با این حال نبود زیر ساخت‌های مناسب گردشگری نظیر سیستم حمل و نقل، راههای ارتباطی ایمن و استاندارد، کمبود امکانات رفاهی و اقامتی و… سبب شده تا نتوانیم میزبانی شایسته‌ای از گردشگران به عمل آوریم و در نتیجه تنها فرصت طلایی گردشگری برای آبادانی شهر از آن گرفته شده است و اکنون با حداقل امکانات به مسافران سرویس دهی می‌شود.
شهردار ماژین در ادامه با اشاره به وضعیت مبلمان شهری، مسیرهای ارتباطی، معابر درون شهری و فضای سبز ماژین تأکید کرد: علی رغم تلاش مستمر شهرداری، به دلیل کمبود اعتبارات تخصیص یافته، عدم توجه به ظرفیت‌های ماژین در کنار اختصاص اعتبارات ناچیز موجب گردیده مدیریت شهری نتواند پاسخگوی نیازهای بحق مردم شریف این شهر باشد.
وی ادامه داد: انتظار ما از مدیران استانی این است که نسبت به شهر ماژین توجه ویژه‌ای داشته باشند و تعاملات خوبی برقرار کنند چرا که شهردار و اعضای شورا منتخب مردم بوده و هدف نیز خدمت به مردم است که با تعاملاتی که بین اعضای شورا، شهردار و مسئولین استان صورت می‌گیرد، می‌توان بسیاری از مشکلات را مرتفع نمود.
خنجری اضافه کرد: شوراها می‌توانند با برنامه‌های مدون و کارشناسی شده در زمینه‌های مختلف باعث پیشرفت شهر شوند و زمینه‌هایی را فراهم نماید که یک شهر رونق گرفته و حتی اشتغال ایجاد نماید هر چند مردم نیز باید در این امر همراه اعضای شورا همکاری نمایند بنابراین اگر ما دنبال یک شهر خلاق و یک شهر زنده هستیم، نیاز به هماهنگی و همدلی، با توجه به چشم‌انداز و استراتژی‌های توسعه پایدار شهر به عنوان هدف مشترک شهروندان آن باشیم. در کنار این، ما باید توان زیست محیطی شهر خودمان را بررسی کنیم. باید بدانیم شهر ما در چه زمینه‌هایی توان لازم برای پیشرفت و توسعه را دارد و ظرفیت شهر و پیرامون آن چگونه است.
این مسئول تاکید کرد: شورای شهر ماژین با وجود اعضای جوان و بادانش در کنار رییس شورای با تجربه و کاردان جناب آقای کرمی، در حد معقول در کنار هم پاسخگوی مردم و شهروندان ماژین هستند و شهرداری نیز با تلاش و حمایت‌های اعضای شورا گام‌های مثبتی در راستای توسعه و آبادانی شهر ماژین انجام داده است.
ایشان خاطرنشان ساخت: هر شهری یک سری نقاط ضعف و قوت و تهدید و فرصت دارد. انتظاری که من از دوستان دارم، همین موضوع است که در کنار نقاط ضعف، نقاط قوت و در کنار تهدیدها، فرصت‌ها را نیز مطرح کنند، مهم‌تر از همه اینها، بهتر خواهد بود که راهکار ارائه شود و مشارکت فعال داشته باشیم.
شهردار ماژین در ادامه به شرح اقدامات عمرانی انجام گرفته در سالجاری پرداخت:
اعتباری به میزان ۳ میلیارد و700 میلیون ریال برای اجرای آسفالت معابر شهر در بخش ماژین در نظر گرفته شده است و برای تکمیل ساختمان آتش نشانی مبلغ ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اختصاص داده شد.
شهردار ماژین ادامه داد: برای اجرای فاز ششم و هفتم پارک ایران در شهر ماژین اعتباری به مبلغ ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اختصاص داده شد و مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای اجرای تأسیسات آبی، برقی پارک ایران انجام گرفت همچنین برای اجرای جان پناه خیابان شهید حیاتی مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال اختصاص یافت.
ایشان خاطر نشان ساخت: برای اجرای جدول گذاری و دیوار سنگی مبلغ یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال اختصاص یافت و برای کاشت درخت و گلهای فصلی در شهر ماژین اعتباری به میزان ۲۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد.
مهندس خنجری در ادامه یادآور شد: مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای اجرای رفیوژ بلوار شهرداری در شهر ماژین انجام گرفت و سهم پرداختی شهرداری بابت خرید یک دستگاه لودر برای شهرداری، مبلغ ۹۴۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد.
شهردار ماژین مجموع اعتبارات اختصاص یافته در شهرداری ماژین را مبلغ ۱۵ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال دانست.
مهندس خنجری؛ شهردار ماژین همچنین در ادامه از تعامل و همکاری مسئولین استانی و شهرستانی از جمله استاندار محترم ایلام، معاونت عمرانی، مدیرکل امور شهری، فرماندار دره‌شهر، اعضای شورای اسلامی شهر ماژین و مردم شریف، فهیم و ولایتمدار ماژین تقدیر و تشکر به عمل آورد.
در ادامه این گفتگو کرمی رئیس شورای ماژین با اشاره به این امر که دستیابی به مازاد تولید درکشاورزی نخستین شرط آغاز زندگی شهر نشینی بوده است، گفت: مسئولین محترم در برنامه‌ریزی توسعه باید گام اول را برای توسعه روستاها بردارند. چون ریشه و اساس توسعه شهری در روستاها نهفته است. با این شرح مهاجرت بی‌رویه روستائیان و تعطیلی مشاغل مهم اقتصادی بخش کشاورزی و مشاغل زیر مجموعه که افراد فعال و پویای تولید کننده را به مصرف کننده تبدیل کرده، توزیع بدون مطالعه و نابرابر اعتبارات و امکانات رفاهی، پیچیدگی قوانین اعطای تسهیلات، یکسان بودن نرخ تسهیلات و شرایط یکسان باز پرداخت عنوان کرد.
وی ادامه داد: برای مناطقی که برخوردار نیستند باید تفاوت بگونه‌ای باشد که ایجاد انگیزه کند و مردم استقبال کنند. محدودیت‌ها باعث مهاجرت و تبعات بعدی آن گردیده. اگر بتوان در این زمینه بررسی و برنامه‌ریزی کرد اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تحقق پیدا خواهد کرد و باعث شکوفایی و کاهش زیاد هزینه‌های دولت و آسان شدن مدیریت در همه سطوح می‌گردد. عزم ملی می‌خواهد و شدنی است چون مردم در صحنه هستند و رفاه نیاز همه طبقات اجتماعی است.
رئیس شورای شهر ماژین در پایان افزود: بحمدالله در همه مناطق کشور برنامه‌های فرهنگی مناسب با فرهنگ و سنت حاکم که ریشه همه آنها فرهنگ ناب اسلام محمدی است اجرا می‌شود از زمان شروع بکار شورا فعالیت‌های فرهنگی در این شهر رشد و توسعه چشمگیری داشته و برنامه‌ها با استقبال قاطبه مردم و در کنار مجموعه شهرداری و شهردار تلاشگر و فهمیم شهر ماژین در ایام ماه محرم بزرگترین اجتماع عاشورائیان که توسط حضور خودجوش و مردمی برپا می‌شود و ماهم در کنار مردم و با مردم قطراتی از این سیل خروشان حماسه آفرینان هستیم./سودابه خانی