فرمانده سپاه ایلام: رسانه‌ها در خط مقدم مقابله با جنگ شناختی دشمن قرار دارند

ایلام - مانا سپهر- فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام با قدردانی از تلاش خبرنگاران در پوشش رویدادهای مختلف کشور گفت: رسانه‌ها امروز در خط مقدم مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن قرار دارند و باید با تبیین واقعیت‌ها، تقویت امید و بصیرت عمومی و ارائه تحلیل‌های دقیق، اجازه ندهند دشمن میان مردم و حاکمیت شکاف ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ما ، سردار سید صادق حسینی شامگاه یک شنبه ۱۸ مرداد ماه، در آیین گرامیداشت روز خبرنگار که در هتل زاگرس شهر ایلام برگزار شد، اظهار کرد: خبرنگاران در جریان جنگ ۱۲ روزه، حوادث دی‌ماه و همچنین حماسه بزرگ اربعین حسینی، با تمام توان به وظیفه خود عمل کردند و از تلاش‌های صمیمانه آنان قدردانی می‌کنم.

وی افزود: خبرنگاران نشان دادند که به عنوان مسلمان، ایرانی و وفادار به انقلاب، نظام، ایران اسلامی و ولایت، در صحنه‌های مختلف حضور دارند و با وجود مشکلات و محدودیت‌ها، مسئولیت خود را به نحو شایسته انجام داده‌اند.

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام خبرنگاران را در صف مجاهدان عرصه خدمت و دفاع از کشور دانست و گفت: شهدا الگو و تعیین‌کننده مسیر حرکت ما هستند و باید در مسیر آنان گام برداریم.

سردار حسینی با اشاره به شرایط کنونی کشور و منطقه اظهار کرد: امروز شاهد تقابل جبهه حق و باطل و رویارویی جبهه مقاومت با نظام سلطه هستیم و رسانه‌های بزرگ غربی نیز با استفاده گسترده از عملیات روانی در این میدان حضور دارند؛ از این رو خبرنگاران باید با شجاعت و بدون ترس در این عرصه ایفای نقش کنند.

وی با بیان اینکه جنگ شناختی یکی از عرصه‌های اصلی تقابل با دشمن است، افزود: کشورهای غربی سال‌هاست درصدد مدیریت فضای مجازی و تحمیل فرهنگ خود بر جوامع مختلف هستند و در چنین شرایطی، وظیفه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای، روشنگری، هدایت افکار عمومی، بیان آسیب‌ها، تبیین نقاط قوت و تقویت روحیه مردم و کشور است.

فرمانده سپاه ایلام با اشاره به نقش حضرت زینب(س) در روایت واقعه عاشورا ادامه داد: اگر حضرت زینب(س) نبود، حادثه کربلا در کربلا باقی می‌ماند و امروز نیز اگر خبرنگاران حضور نداشته باشند، رشادت‌ها و مجاهدت‌های رزمندگان و مدافعان کشور برای مردم بازگو نخواهد شد.

سردار حسینی با تأکید بر ضرورت نقد مسئولانه در رسانه‌ها گفت: نقد باید عالمانه، دقیق و به گونه‌ای باشد که به کشور و منافع مردم آسیب وارد نکند.

وی با اشاره به موضوع اربعین و مرز مهران افزود: مردم با عشق و ارادت، این مرز را به عنوان یکی از مسیرهای مهم زیارت اربعین انتخاب کرده‌اند و نباید با بیان نادرست مشکلات، موجب خدشه به این حرکت عظیم مردمی شویم.

وی ادامه داد: انتظار ما از خبرنگاران این است که مسائل مربوط به توسعه استان ایلام و اربعین را با نگاه کارشناسی و دلسوزانه دنبال کنند، راهکار ارائه دهند، ایده‌پردازی کنند و به مدیران در حل مشکلات و توسعه ظرفیت‌های استان کمک کنند.

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام ظرفیت‌های مرزی این استان را قابل توجه دانست و گفت: در کنار استان‌هایی مانند کرمانشاه و خوزستان باید برای توسعه گذرگاه‌های تجاری و مسافری و گسترش مبادلات مرزی تلاش شود، چرا که فعال شدن ظرفیت مرزها می‌تواند به اقتصاد و معیشت مردم و اقتصاد کشور کمک کند.

وی افزود: در شرایط جنگ اقتصادی و نظامی، ضرورت دارد برای توسعه مسیرهای صادرات و واردات و استفاده بیشتر از ظرفیت‌های مرزی کشور برنامه‌ریزی شود.

سردار حسینی با اشاره به همکاری ایران و عراق در برگزاری مراسم اربعین اظهار کرد: ملت ایران و عراق دو روح در یک جسم هستند و باید تلاش کنیم دو کشور در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک شوند.

وی اربعین را حاصل یک کار تیمی و مشارکت مجموعه‌های مختلف دانست و گفت: این مراسم طی سال‌های گذشته با وجود گرمای شدید، شرایط امنیتی و حتی وقوع جنگ، با شکوه و عظمت برگزار شده است.

فرمانده سپاه ایلام افزود: نیروهای سپاه، بسیج و مجموعه‌های وابسته در حوزه‌هایی همچون حمل‌ونقل، تأمین و توزیع آب و یخ، اسکان، تغذیه و پذیرایی، خدمات فرهنگی، تولید محتوا، توزیع پرچم، اقامه نماز جماعت و اجرای برنامه‌های ویژه کودکان و خانواده‌ها به زائران خدمت‌رسانی کردند.

وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان نیز یکی از مجهزترین مراکز درمانی منطقه با حضور پزشکان متخصص و امکانات مورد نیاز ایجاد شد و جامعه پزشکی و مجموعه تأمین اجتماعی نیز در این بخش خدمات ارائه کردند.
سردار حسینی تأکید کرد: بیان این اقدامات به معنای نادیده گرفتن خدمات سایر دستگاه‌ها نیست، بلکه بخشی از خدمات و تلاش‌های سپاه و بسیج در ایام اربعین را بیان می‌کند.

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام با اشاره به شرایط جنگی کشور اظهار کرد: ملت ایران در یک جنگ نابرابر قرار دارد و دشمن با امکانات گسترده نظامی و اقتصادی در برابر کشور قرار گرفته است، اما ایمان و توکل به خداوند، هدایت رهبر معظم انقلاب، حضور مردم در صحنه و روحیه ایمانی و انقلابی نیروهای مسلح از عوامل اصلی ایستادگی کشور بوده است.

وی افزود: دشمن با برنامه‌ریزی گسترده برای افزایش بودجه نظامی و نوسازی تجهیزات خود، بخشی از این منابع را نیز برای حمایت از رژیم صهیونیستی و اجرای برنامه‌های منطقه‌ای اختصاص داده است، اما ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه و رمضان توانست قدرت و اراده خود را به دشمن تحمیل کند.

سردار حسینی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد جنگ ترکیبی، اغتشاش، حمایت از گروه‌های معاند و ایجاد شکاف میان مردم و نظام گفت: رسانه‌ها باید نسبت به این توطئه‌ها هوشیار باشند و مردم را نیز نسبت به نقشه‌های دشمن آگاه کنند.

وی هدف دشمن را ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت و کاهش مشروعیت نظام دانست و افزود: رسانه‌ها باید با تبیین واقعیت‌ها، تقویت امید و افزایش بصیرت عمومی، اجازه ندهند دشمن به اهداف خود دست پیدا کند.

فرمانده سپاه ایلام تأکید کرد: خبرنگاران نباید مردم را بترسانند، بلکه باید قدرت و ظرفیت‌های ملت ایران و حضور مردم در عرصه‌های مختلف را برای جامعه تبیین کنند.

ایشان با اشاره به روز جهانی مسجد گفت: رسانه‌ها باید توجه بیشتری به مسائل اعتقادی و فرهنگی داشته باشند و کارکردهای مثبت مساجد، ائمه جمعه و جماعات و نقش مسجد در تربیت و هدایت جامعه را برای مردم تبیین کنند.

وی افزود: انقلاب اسلامی از مسجد شکل گرفت و امام راحل نیز بر حفظ مسجد به عنوان سنگر تأکید داشتند.

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام با اشاره به حضور نظامی آمریکا در منطقه اظهار کرد: یکی از اهداف اساسی جبهه مقاومت، اخراج نیروهای آمریکایی از منطقه است و به فضل الهی این هدف محقق خواهد شد.

وی با اشاره به آمادگی نیروهای مسلح گفت: نیروهای جمهوری اسلامی ایران در جزایر و مناطق راهبردی کشور از آمادگی لازم برخوردارند و هرگونه اقدام دشمن با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.

سردار حسینی با اشاره به تجربه آمریکا در جنگ‌های مختلف جهان افزود: تاریخ نشان داده است که آمریکا در افغانستان، ویتنام و دیگر مناطق جهان هزینه‌های سنگینی متحمل شده و در نهایت مجبور به عقب‌نشینی شده است؛ بنابراین دشمن باید از تاریخ عبرت بگیرد.

وی رمز پیروزی ملت ایران را ایمان، وحدت و انسجام ملی عنوان کرد و گفت: همه ما خون‌خواه شهدای عزیزمان هستیم و در کنار یکدیگر همچون ستون‌های آهنین از کشورمان دفاع خواهیم کرد.

فرمانده سپاه ایلام ادامه داد: دشمن تصور می‌کرد با هدف قرار دادن فرماندهان و دانشمندان و ایجاد خلأ در مدیریت کشور می‌تواند جمهوری اسلامی را دچار فروپاشی کند، اما ملت ایران نشان داد که با شهادت عزیزان خود نه‌تنها عقب‌نشینی نمی‌کند، بلکه با قدرت بیشتری در میدان حاضر می‌شود.

وی با تأکید بر توانمندی‌های داخلی کشور اظهار کرد: بخش عمده توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران حاصل نبوغ و اندیشه ایرانی است و امروز در حوزه‌های مختلف موشکی، پهپادی و تجهیزات نظامی و دفاعی به توان داخلی متکی هستیم.

سردار حسینی گفت: جمهوری اسلامی ایران در جنگ اخیر از هیچ کشوری درخواست کمک نکرد، در حالی که آمریکا در جنگ‌های مختلف همواره تلاش کرده است ائتلافی از کشورهای دیگر را با خود همراه کند.

وی افزود: ملت ایران در جنگ اخیر نشان داد که ایران سرزمین دلیرمردان و شیرزنان است و دشمن نمی‌تواند با فشار، تهدید و جنگ، اراده این ملت را درهم بشکند.

فرمانده سپاه ایلام با اشاره به عرصه دیپلماسی تصریح کرد: همان‌گونه که رزمندگان در میدان نبرد با شجاعت ایستادگی می‌کنند، دیپلمات‌های انقلابی و ولایتمدار نیز باید در عرصه دیپلماسی با قدرت و عزت از منافع ملت ایران دفاع کنند.

حسینی در پایان خاطرنشان کرد: به فضل الهی و با اتکا به ایمان مردم، هدایت رهبر معظم انقلاب، قدرت نیروهای مسلح و وحدت و انسجام ملی، ملت ایران در برابر توطئه‌های دشمن ایستادگی خواهد کرد و پیروز خواهد شد.
در ادامه این آیین، رئیس سازمان بسیج رسانه استان ایلام با اشاره به شتاب تحولات ارتباطی گفت: عصر هوش مصنوعی به میدان رقابت میان خلاقیت اصیل انسانی و توانایی شبیه‌سازی ماشین‌ها تبدیل شده و رسانه‌ها برای موفقیت در این شرایط باید از تولید انبوه و کلیشه‌ای فاصله گرفته و بر تحلیل، حل مسئله و اعتمادسازی تمرکز کنند.

جواد نظری ضمن تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت سالروز شهادت شهید محمود صارمی اظهار کرد: خبرنگاران استان در حوزه‌های مختلف در کنار مسئولان برای توسعه همه‌جانبه ایلام تلاش می‌کنند که این اقدامات شایسته تقدیر است.

وی با اشاره به روند تاریخی تحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بشر افزود: سرعت تحولات در جهان به شکل چشمگیری افزایش یافته و فاصله تغییرات مهم که در گذشته گاه به دو قرن می‌رسید، امروز به چند سال و حتی چند دهه کاهش یافته است.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان ایلام ادامه داد: بشر از انقلاب صنعتی، ظهور تلویزیون و دوره‌های مختلف تحول ارتباطی عبور کرده و اکنون وارد دوره هوش مصنوعی شده است؛ دوره‌ای که در آن حتی خلاقیت به عنوان یکی از ویژگی‌های اساسی انسان، توسط ماشین‌ها در حال شبیه‌سازی است.

نظری با طرح این پرسش که آیا فعالان رسانه‌ای توانسته‌اند دانش، مهارت و تخصص خود را متناسب با سرعت تحولات به‌روزرسانی کنند، گفت: شناخت ذائقه مخاطب امروز و پاسخگویی به نیازهای او از مهم‌ترین الزامات فعالیت رسانه‌ای است.

وی با بیان اینکه مطالب طولانی و محتوای صرفاً کپی‌شده در پلتفرم‌های موبایل‌محور جذابیت گذشته را ندارند، اظهار کرد: رسانه‌ها در دوره انفجار اطلاعات باید برای جذب مخاطب، نقشه راه مشخصی داشته باشند.

رئیس بسیج رسانه ایلام تغییر نگاه به ماهیت محتوا را نخستین راهبرد رسانه‌ای عنوان کرد و افزود: مخاطب امروز صرفاً به دنبال دانستن اینکه «چه اتفاقی افتاد» نیست، بلکه می‌خواهد بداند یک رویداد چه پیامدهایی دارد و چه روندهایی را در آینده تغییر خواهد داد.

وی گفت: رسانه‌ها می‌توانند از هوش مصنوعی برای استخراج الگوهای رفتاری از داده‌های خام استفاده کنند و سپس این یافته‌ها را به زبانی ساده و مرتبط با زندگی روزمره مردم تبدیل کنند.

نظری تولید محتوای کوتاه و تعاملی را از دیگر الزامات رسانه‌ای برشمرد و گفت: حتی تحلیل‌های عمیق نیز باید با بهره‌گیری از ابتکارهای بصری و در قالب‌های کوتاه و متنوع، متناسب با مخاطبان موبایل‌محور ارائه شوند.

وی همچنین بر تقویت مرز انسانی محتوا در برابر ماشین تأکید کرد و افزود: هرچه ماشین‌ها هوشمندتر می‌شوند، تجربه و لحن انسانی ارزش بیشتری پیدا می‌کند، هوش مصنوعی می‌تواند یک متن کامل تولید کند، اما نمی‌تواند تجربه زیسته و عاطفه انسانی را به همان شکل منتقل کند.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان ایلام ادامه داد: برای نمونه، روایت یک رزمنده از لحظات مجروح شدن در جریان بمباران‌های دوران دفاع مقدس، تجربه‌ای انسانی است که انتقال دقیق احساسات و حالات روحی آن تنها از سوی انسانی که آن شرایط را تجربه کرده، امکان‌پذیر است.

نظری گزینش و اولویت‌بندی اخبار به جای تولید انبوه را یکی دیگر از راهبردهای مهم رسانه‌ای دانست و گفت: در شرایطی که مخاطب با حجم عظیمی از اطلاعات مواجه است، رسانه باید بتواند اخبار را متناسب با نیاز گروه‌های مختلف انتخاب و اولویت‌بندی کند.

وی افزود: تولید بسته‌های خبری ویژه گروه‌هایی مانند مادران، صاحبان کسب‌وکارهای کوچک و دیگر مخاطبان هدف می‌تواند به افزایش ارتباط رسانه با مخاطب کمک کند.

رئیس بسیج رسانه ایلام، حل مسئله را یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم جذب مخاطب عنوان کرد و با انتقاد از رویکرد صرفاً منفی‌نگر در برخی رسانه‌ها گفت: هنر رسانه فقط برجسته کردن مشکلات و افزایش استرس و اضطراب جامعه نیست، بلکه باید در کنار طرح مسائل، راهکارهای علمی و عملی نیز ارائه شود.

وی بر استفاده هدفمند از فناوری تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی باید بیشتر در پشت صحنه و برای افزایش سرعت تحلیل داده‌های خام مورد استفاده قرار گیرد، اما لحن نهایی، تحلیل، دیدگاه و قضاوت اخلاقی باید همچنان در اختیار انسان باشد.

نظری در پایان، اعتماد عمومی را مهم‌ترین سرمایه رسانه دانست و تصریح کرد: رسانه‌ای موفق است که بتواند اعتماد مردم را جلب کند؛ چرا که بدون اعتماد عمومی، حتی پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و بهترین تولیدات محتوایی نیز نمی‌توانند زمینه‌ساز موفقیت پایدار رسانه باشند.