نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تهران- یک پژوهشگر حوزه مهدویت با مروری بر دعای عهد گفت: توفیق شهادت در رکاب امام زمان (عج) یکی از ویژگیهای منتظران آن حضرت است.
حجت الاسلام علی صبوحی در گفتوگو با خبرنگار معارف ما از ویژگی های منتظران امام زمان (عج) به عنوان مفاد عهد با آن حضرت یاد کرد و گفت: چندین ویژگی در دعای عهد آمده است که ویژگی یاران امام زمان (عج) و کسانی است که بر این تعهد خود باقی می مانند.
وی درباره فراز «اللهم اجعل من انصاره و اعوانه» در دعای عهد گفت: در این دعا از خدا می خواهیم که ما را از یاران آن حضرت قرار دهد و همانگونه که میگوییم «و نصرتی لکم معده» یعنی همه فعالیتهای ما باید به شکلی باشد که در خدمت اهداف امام زمان و رویارویی با دشمنان آن حضرت باشد. در واقع باید همواره آماده جهاد و یاری آن حضرت باشیم.
این استاد حوزه با اشاره به ویژگی دوم گفت: واژه «اعوان» به این معناست که غیر از آمادگی برای جهاد، در هر کاری کنار آن حضرت قرار بگیریم که می توان امام را کمک کرد. کلمه «ذابّ» نیز یعنی کسی که تا پای جان حمایت می کند. امام حسین (ع) در روز عاشورا فرمودند «هل من ذابّ یَذُّب عن حرم رسول الله» آیا کسانی حاضرند تا پای جان از امام حسین (ع)دفاع کنند. امروز نیز این سوال مطرح است که چه کسانی تا پای جان در کنار امام عصر قرار می گیرند؟
وی اضافه کرد: «المسارعین ا لیه» یعنی کسانی که در برآورده کردن حاجتهای امام زمان آماده هستند و حرکت سریع دارند. ما باید ببینیم حاجتهای آن حضرت چیست. شاید مهمترین رسالت امام این باشد که حکومت حقی را تشکیل دهد و لازمه آن حکومت، تشکیل حلقه صالحان است. بنابراین منتظران آن حضرت باید با حضرت حجت (عج) عهد ببندند که هم خودسازی و هم جامعهسازی را در همه جهات داشته باشند. به عبارت دیگر، هم خود را و هم دیگران را آماده کنند.
نظام اسلامی جلوه ای از جامعه مهدوی
صبوحی ادامه داد: وقتی رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بر آمادگی جامعه در تمام ابعاد از سبک زندگی و عدالت گرفته تا مبارزه با فساد، عزت ملی، معنویت، اخلاق و مرزبندی با دشمن تاکید دارند، یعنی یک جامعه اسلامی و مهدوی را ترسیم می کنند که نظام اسلامی ما جلوه ای از آن جامعه مهدوی باشد و انشاء الله که زمینه ساز آن حکومت است و لذا چین افرادی باید از تمام جهات آمادگی داشته باشند.
وی درباره ویژگی دیگر منتظران گفت: «المُمتَثلین لِاَوامره» در دعای عهد به این معناست که ما از خدا می خواهیم تا جزو کسانی باشیم که آنچه را امام عصر به آن امر می کند، اوامر آن حضرت را اطاعت کنیم. کلمه «المحامین» نیز به معنای آن است که به گونه ای از امام زمان دفاع کنیم که سپر بلای آن حضرت باشیم نه این که آن حضرت را همه جا سپر خود قرار دهیم.
این پژوهشگر حوزه مهدویت از توفیق شهادت در رکاب امام زمان (عج) به عنوان یکی دیگر از ویژگی های منتظران یاد کرد که در واژه «و المستشهدین بین یدیه» آمده و در ادامه گفت: ویژگی دیگر در «و السابقین الی ارادته» آمده است. یعنی در تحقق اراده ولی خدا بشتابیم تا آنچه که حضرت می خواهد را برآورده کنیم. در واقع جزو کسانی باشیم که در یاری امام عصر (عج) با سرعت حرکت می کنند و از دیگران پیشی می گیرند و منتظر دیگران نمی مانند./ایرنا
ماناسپهر -همزمان با ایام فاطمیه و تقارن با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، استان ایلام میزبان پیکرهای مطهر ۷ شهید گمنام تازهتفحصشده دوران دفاع مقدس بود.
ماناسپهر -مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام با اشاره به آسیبدیدن بخشی از زیرساختهای گازی کشور در جریان جنگ رمضان گفت: با توجه به محدودیتهای پیشرو در تأمین گاز، مدیریت مصرف و فرهنگسازی برای استفاده بهینه از این انرژی در فصل سرد سال، ضرورتی انکارناپذیر است.
ماناسپهر -مدیرامور شعب صندوق قرض الحسنه امداد ولایت استان ایلام از اهدای بیش از۵۰میلیارد ریال توسط خیرین برای مشارکت در طرح قرضالحسنه ماندگار و اختصاص تسهیلات به خانوادههای نیازمند خبر داد.
ماناسپهر -استاندار ایلام، حول بهینهسازی مصرف انرژی، با قدردانی از پیگیریهای میدانی و اقدام عملیاتی و ۱۲ ساعته مدیرعامل و مجموعه شرکت گاز استان در رفع قطعی گاز منطقه صالحآباد در ایام جنگ رمضان، گفت: هدف از بهینهسازی، صرفاً کم کردن مصرف نیست؛ بلکه انرژی باید بهموقع و به میزان استاندارد به مردم، واحدهای تولیدی و صنعتی برسد تا دولت با وجود محدودیتهای انرژی، بتواند از تداوم فعالیت صنایع حمایت کند.