۱۹ هزار نفر در مناطق سیل زده لرستان امدادرسانی شدند

شاهین فتحی عصر جمعه در جمع خبرنگاران در خرم آباد با اشاره به اینکه تا کنون ۴۵۸ واحد مسکونی در مناطق سیل زده لرستان از آب تخلیه شده است، اظهارداشت: با توجه به وسعت منطقه عملیاتی و عدم راه دسترسی به آن مناطق با فراخوان ۴۰ تیم عملیاتی از جمعیت هلال احمر استان‎های کردستان، همدان، […]

شاهین فتحی عصر جمعه در جمع خبرنگاران در خرم آباد با اشاره به اینکه تا کنون ۴۵۸ واحد مسکونی در مناطق سیل زده لرستان از آب تخلیه شده است، اظهارداشت: با توجه به وسعت منطقه عملیاتی و عدم راه دسترسی به آن مناطق با فراخوان ۴۰ تیم عملیاتی از جمعیت هلال احمر استان‎های کردستان، همدان، اصفهان، مرکزی، قزوین، قم، زنجان و چهارمحال و بختیاری روند ارزیابی و امدادرسانی به مناطق آسیب دیده مهیا شد.
وی افزود: این تیم‎ها مجهز به تلفن‎های ماهواره‎ای بوده تا با توجه به شرایط حاکم بر منطقه بتوانند وضعیت ارتباطی و اطلاعاتی خود را با مرکز استان و سازمان امداد و نجات حفظ کنند .
فتحی اضافه کرد: ۲ هزارو420 دستگاه چادر، هفت هزار و ۸۵۰ تخته پتو، یک هزار و ۱۵۵ تخته موکت، ۳۰۳ دست ظروف، یک هزار و280 کیلوگرم نایلون، 29هزار و ۳۵۰ قرص نان، 236شعله والور، ۲۷ هزار و ۶۸۳ بطری آب معدنی و چهار هزار و ۶۵۱ بسته مواد غذایی در منطقه توزیع شده و انبارهای استان نیز تقویت شده است.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در خصوص فعالیت‎های امداد هوایی با همکاری و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفت: در این بخش با توجه به عدم دسترسی زمینی تیم‎های عملیاتی به مناطق آسیب دیده، تعداد ۶ فروند بالگرد در استان مستقر شده و در همین راستا با همکاری و پشتیبانی بالگردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرآیند انتقال محموله‎های امدادی، عملیاتی، نیرو و تجهیزات به منطقه بعد از بهبود شرایط جوی سرعت بیشتری گرفت.
وی افزود: مجموع فعالیت‎های امداد هوایی ۴۳ ساعت پروازی، ۱۶۴ سورتی پرواز، جابجایی785 مسافر و 9هزار و ۶۰۰ محموله بوده است.
فتحی بیان کرد: در بخش معمولان نیز با انجام هشت سورتی پرواز اقلام امدادی مورد نیاز به ۱۰ روستای حادثه دیده ارسال شد همچنین از طریق یک راه زمینی فرعی نیز، ۵۰۰ بسته غذایی بین روستاهای در دسترس منطقه توزیع شده است.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار داشت: سه محموله جمعیت هلال احمر نیز با هماهنگی‎های صورت گرفته، ‌بعد از بازگشایی فرودگاه خرم‌آباد از طریق هوایی و با هواپیما به این استان انتقال یافت.
بر اثر سیل روز دوشنبه ۱۲ فروردین در لرستان رودخانه های این استان در شهرستان های مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات ۱۳ فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد – پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان ۱۵ هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون ۱۴ نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند ولی هنوز گزارش رسمی مبنی بر تلفات جانی در پلدختر اعلام نشده که همین امر می تواند ناشی از اطلاع رسانی خوبی باشد که قبل از سیل در این منطقه صورت گرفته است./ایرنا