استاندار ایلام: مبارزه غیراصولی با مواد مخدر هزینه‌ها را افزایش می‌دهد

ماناسپهر - ایلام -استاندار ایلام با هشدار نسبت به پیامدهای مبارزه غیراصولی با مواد مخدر، گفت: مبارزه ریشه‌ای با این معضل، نیازمند برنامه‌ریزی، اقدام‌های پیشگیرانه، پیوست‌های اقتصادی و بهبود معیشت مرزنشینان است.

به گزارش ایرنا، احمد کرمی در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام اظهار کرد که اقدام‌های زیربنایی و اساسی با بهره‌گیری از تجربه‌های کارشناسان برای مبارزه اصولی با گسترش شیوع مواد مخدر در استان آغاز شده است.

وی افزود: اگر اقدام‌های پیشگیرانه در اولویت قرار نگیرد، مبارزه در مراحل بعدی هزینه‌های اجتماعی و مالی بسیار بالایی به همراه خواهد داشت و به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.

استاندار ایلام با اشاره به لزوم توجه به معیشت مرزنشینان برای جلوگیری از شیوع مواد مخدر، گفت: بر اساس مطالعه‌های انجام‌شده توسط دانشگاهیان و پژوهشکده‌ها، کشت انجیر در مناطق مرزی می‌تواند زمینه ساز درآمدزایی مناسبی برای مرزنشینان باشد.

کرمی یادآور شد: در این راستا، گروهی از حوزه اقتصادی استانداری به شهرستان استهبان در استان فارس اعزام شد و پس از الگوبرداری، مقرر شد ۵۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت انجیر اختصاص یابد و ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای این طرح پیش‌بینی شده است.

تکمیل زنجیره مبارزه و تقویت زیرساخت‌ها

وی بر ضرورت تکمیل زنجیره اقدام‌ها از پیشگیری تا عملیات میدانی تاکید کرد و از پیگیری برای بهره‌برداری از هشت ایستگاه پمپاژ کشاورزی در دو سال آینده خبر داد و افزود: یکی از این ایستگاه‌ها در شهرستان هلیلان، بیش از سه هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی را زیر پوشش آبیاری مدرن قرار می‌دهد.

استاندار ایلام با توجه به شرایط ویژه استان با داشتن ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق و تردد سالانه هشت میلیون زائر عتبات عالیات، تجهیز نیروهای انتظامی و امنیتی به خودروهای مناسب و امکان‌های نوین را برای مقابله مؤثر ضروری دانست.

وی گفت: سرانه اعتبار در ایلام بر اساس جمعیت، کمترین میزان در کشور است و توان مالی استان محدود است و از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم ردیف پایدار اعتباری را که برای مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده، به صورت کامل تخصیص دهد.

کرمی با قدردانی از تلاش‌های دستگاه‌های اجرایی، قضایی، امنیتی و نظامی، بر عزم جدی برای مقابله با آسیب‌های مواد مخدر تاکید کرد و افزود: نباید کمبود تجهیزات و منابع، سبب سستی در این عزم راسخ شود.

هماهنگی بین‌استانی برای مقابله ضروری است

جانشین ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در ادامه این نشست، بر ضرورت هماهنگی بین‌استانی و اقدام‌های پیشگیرانه تاکید کرد و گفت: امسال با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، ردیف اعتباری ویژه‌ای به استان‌های درگیر با معضل مواد مخدر تخصیص یافته است.

سردار مرتضی میرزایی با اشاره به چالش‌های کمبود منابع، یادآور شد: امیدواریم با تخصیص منابع جدید، توان استان‌ها برای مقابله با مواد مخدر تقویت شود.

جانشین ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، هماهنگی بین دبیران ستاد در استان‌های همجوار را یک ضرورت دانست و گفت: اگر استان‌های مجاور هماهنگ نباشند، مشکل حل نخواهد شد و لازم است عملیات‌ها به‌صورت هم‌زمان و یکپارچه اجرا شوند.