امام جمعه ایلام: روایت درست دفاع مقدس وظیفه رسانه‌ها و هنرمندان است + گزارش تصویری

ماناسپهر - نماینده ولی‌فقیه در استان بر نقش رسانه و هنر در انتقال دقیق حماسه‌های دفاع مقدس تأکید کرد.

یادواره بزرگداشت سرداران و ۲۰۰ شهید والامقام ایل ارکوازی و بولی، عصر پنجشنبه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین اله‌نور کریمی‌تبار، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام، خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و جمعی از مسئولان و اقشار مختلف مردم در شهرستان چوار برگزار شد.

کریمی‌تبار در این مراسم ضمن تسلیت و گرامیداشت یاد شهدای گرانقدر، با استناد به آیه ۱۶۹ سوره آل‌عمران گفت: «گمان مبرید کسانی که در راه خدا کشته شده‌اند مرده‌اند، بلکه زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.» این حقیقت قرآنی، جایگاه والای شهدا را نشان می‌دهد و بیانگر این است که روح پاک آنان در جمع ما حضور دارد، هرچند چشمان ما از دیدار آنان ناتوان است.

 

 

وی افزود: شهدا در راه دفاع از دین، وطن و ارزش‌های اسلامی جانفشانی کردند، چه آنان که در خط مقدم جبهه شهید شدند، چه شهدای اطلاعات و عملیات و چه شهدای مظلوم بمباران‌هایی چون میدان فوتبال چوار، همگی سند افتخار و مظلومیت این ملت‌اند و باید این مظلومیت‌ها را جهانی کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان با بیان رشادت‌ها و مقاومت‌های مردم شهرستان چوار در دوران جنگ تحمیلی گفت: مردم این منطقه نه تنها در خط مقدم حضور داشتند، بلکه میزبان رزمندگان و خانواده‌های آنان از سایر استان‌ها نیز بودند، این منطقه هم سنگر نبرد بود و هم مأوای ایثار.

وی در ادامه خاطره‌ای از مقاومت یکی از عشایر ایل بولی در برابر نفوذ عناصر مزدور دشمن را نقل کرد و گفت: این فرد با وجود مجروحیت شدید، از اسارت دشمن گریخت، خود را به مردم رساند و با اطلاع‌رسانی به‌موقع باعث شد اسرا آزاد شوند و دشمن ناکام بماند، اینگونه وقایع باید در قالب فیلم و کتاب به نسل‌های آینده منتقل شود تا جوانان امروز بدانند غیرت، شجاعت و فداکاری چگونه رقم خورده است.

 

 

حجت‌الاسلام کریمی‌تبار در یادواره شهدای شهرستان چوار با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت روایت درست دفاع مقدس تصریح کرد: رسانه ملی، هنرمندان و نویسندگان باید با بهره‌گیری از زبان هنر، حماسه‌های ناشناخته مردم این دیار را برای نسل امروز و آینده به تصویر بکشند.

وی با اشاره به نقش تربیتی خانواده‌ها در پرورش شهدا گفت: شهدا در دامان مادران پاک‌دامن و پدران غیور تربیت شدند، امروز وظیفه داریم سبک زندگی این شهدا را به نسل جوان بیاموزیم، تا بدانند پشتوانه عزت امروز ایران، خون پاک چه کسانی است.

در پایان، نماینده ولی‌فقیه در استان با قدردانی از برگزارکنندگان این یادواره باشکوه، تأکید کرد: بزرگداشت شهدا یک وظیفه ملی و دینی است، هر چه بیشتر به فرهنگ ایثار و شهادت بپردازیم، هویت دینی و ملی‌مان مستحکم‌تر خواهد شد، شهدا معرف ما هستند و چتر وحدت و ایمان را بر سر همه ما گشوده‌اند.

 

 

در ادامه این مراسم، سردار اله‌نور نورالهی با اشاره به نقش بی‌بدیل مردم این منطقه در دوران دفاع مقدس، از ایلام به عنوان یکی از محورهای مقاومت و پایداری در تاریخ جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.

سردار نورالهی با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) در مورد مقام والای شهدا، اظهار داشت: خانواده‌های شهدا ستارگانی درخشان بر تارک تاریخ این مرز و بوم هستند که نورافشانی آن‌ها تا دمیدن صور ادامه خواهد داشت، مردم شهرستان چوار و ایلات بزرگ اینجا، همان‌طور که در سال‌های جنگ با تمام وجود در میدان نبرد حضور داشتند، امروز نیز در میدان ترویج فرهنگ ایثار، دین‌داری و هویت اسلامی پیشتازند.

وی ادامه داد: برگزاری چنین یادواره‌هایی نه‌تنها پاسداشت مقام شهیدان است، بلکه فرصتی است برای انتقال مفاهیم معرفت، هویت و انسان‌سازی به نسل جوان، انتقال فرهنگ ایثار و شهادت کار هر کسی نیست، این مأموریت خطیر نیازمند تربیت، شناخت و تجربه است، کسی که می‌خواهد فرهنگ بسازد باید خود پرورش‌یافته آن فرهنگ باشد.

سردار نورالهی با بازخوانی بخشی از خاطرات خود از دوران جنگ تحمیلی، گفت: من از روزهای آغازین جنگ در میادین نبرد حضور داشتم و با مردمان این منطقه در بیش از چهارده عملیات بزرگ و بیش از ۳۰ عملیات چریکی و پارتیزانی مشارکت داشتم، نقطه به نقطه ی این خاک، نشانه‌های فداکاری و پایمردی مردمان چوار و ایلات آن در هر وجب آن ثبت شده است.

وی با اشاره به سال‌های ابتدایی جنگ، گفت: در روزهای منتهی به آغاز رسمی جنگ، یعنی هجده و نوزده شهریور ۱۳۵۹، تیپ زرهی ۳۷ ارتش عراق به نزدیکی مرزهای ایلام رسید، اما مقاومت مردم این خطه مانع از تحقق اهداف دشمن شد، ایلامیان نه‌تنها در خطوط مقدم حضور داشتند، بلکه به‌عنوان یگان ثابت پدافندی، نقش مؤثری در تأمین امنیت مناطق مرزی ایفا کردند.

سردار نورالهی به نقش هنر در انتقال فرهنگ جهاد و شهادت اشاره کرد و افزود: بسیاری از مفاهیم بلند و ارزشمند دفاع مقدس تنها در قالب هنر ماندگار می‌شوند، متأسفانه بسیاری از لحظات تاریخی آن دوران، توسط دوربین‌ها ثبت نشد، و امروز هنرمندان وظیفه دارند آن خاطرات را بازآفرینی کنند، آنچه در شلمچه، کربلای پنج، والفجر ۱۰ و سایر عملیات‌ها رخ داد، برگ‌های زرینی از تاریخ مقاومت است که باید هنرمندانه به تصویر کشیده شود.

وی همچنین با اشاره به تحولات جهانی و راهبردهای دشمنان جمهوری اسلامی گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که جنگ‌ها ماهیتی ترکیبی و شناختی پیدا کرده‌اند، دشمن دیگر صرفاً با توپ و تفنگ نمی‌جنگد، بلکه با ابزارهای رسانه‌ای، فرهنگی، اقتصادی و روانی تلاش می‌کند ملت ما را از درون تهی کند، اما فرهنگ مقاومت و تاریخ حماسی ملت ایران، بزرگترین عامل بازدارنده در مقابل این هجمه‌هاست.

در پایان این مراسم، سردار نورالهی از برگزارکنندگان این یادواره تقدیر کرد و بیان داشت: شهرستان چوار با چنین پیشینه پرافتخاری باید الگو و الهام‌بخش سایر مناطق کشور در زنده نگه‌داشتن یاد شهدا و انتقال ارزش‌های دفاع مقدس باشد.