نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند بزرگسالان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم نمک مصرف می کنند. این میزان یعنی یک قاشق چای خوری نمک در روز. با این حال مصرف روزانه نمک در اکثر مردن ۳۴۰۰ میلی گرم است. نمک برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد عضلات، و حفظ تعادل […]
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند بزرگسالان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم نمک مصرف می کنند. این میزان یعنی یک قاشق چای خوری نمک در روز. با این حال مصرف روزانه نمک در اکثر مردن ۳۴۰۰ میلی گرم است.
نمک برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد عضلات، و حفظ تعادل مایعات ضروری است ولی ولع مصرف نمک ممکن است نشانه ای از یک بیماری باشد:
کم شدن آب بدن
بدن شما به حفظ سطح معینی از مایعات برای عملکرد درست نیازمند است. کاهش سطح مایعات بدن منجر به ولع مصرف نمک می شود. نشانه های دیگر از دست دادن آب بدن عبارتند از سرد شدن پوست و رنگ پریدگی، سرگیجه، احساس تشنگی، سردرد، کاهش ادرار، تغییرات خلق و خوی و تحریک پذیری، سریع شدن ضربان قلب، اسپاسم های عضلانی یا درد.
عدم تعادل الکترولیت
مایعات در بدن شما به حمل مواد معدنی حیاتی کمک می کنند و برای عملکرد درست اندام ها ضروری هستند. سدیم موجود در نمک یک ماده معدنی است. مواد معدنی که به نام الکترولیت ها شناخته می شوند، در صورت نامتعادل بودن منجر هوس نمک و به بروز علائمی از قبیل سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، گیجی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خوی، سردرد، تشنج و … می شود.
بیماری آدیسون
غده فوق کلیه مسئول تولید هورمون هایی است که برای ادامه حیات ضروری هستند. بیماری آدیسون یک اختلال نادر است که منجر به کاهش میزان هورمون های تولید شده توسط عدد آدرنال می شود. افراد مبتلا به این بیماری تجره هوس نمک و سایر علائم از قبیل خستگی شدید و یا کمبود انرژی، پریدگی رنگ پوست، فشار خون پایین، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون علت، اسهال بلند مدت، لکه های تیره روی پوست بخصوص پوست صورت را دارند.
استرس
غدد آدرنال مسئول ترشح و انتشار کورتیزول هستند. این هورمون به تنظیم فشار خون و پاسخ بدن به استرس کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که بدن افراد با سطوح بالاتر سدیم، سطوح پایین تری از کورتیزول را در طول دوره های استرس آزاد می کند. ولع مصرف نمک یکی از راه های بدن برای مقابله با استرس غیر معمول است.
سندرم بارتر
در افراد مبتلا به این سندرم سدیم جذب نمی شود و هرچه نمک مصرف می کنند، سدیم آن از طریق ادرار از دست می رود. علائم اولیه این سندرم عبارتند از وزن کم، فشار خون پایین، ضعف عضلانی یا درد، احساس نیاز به ادرار مکرر، سنگ کلیه و یبوست.
بارداری
مادران باردار اغلب اسهال و استفراغ را به عنوان علائم اولیه بارداری تجربه می کنند. هر دوی این شرایط می توانند منجر به کم آبی بدن و هوس نمک شوند.
سندرم پیش از قاعدگی
چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی طیف وسیعی از علائم از جمله نوسانات خلقی، از دست دادن خواب، و حتی میل شدید به غذا تجربه می شود. برای برخی از زنان هوس شدید به مصرف نمک نیز یک علامت دیگر است.
گام هایی برای پیشگیری
یک گام به سوی کاهش مصرف نمک این است: چک کردن برچسب مواد غذایی.
مقایسه برچسب بسته بندی های غذایی در هنگام خرید اقلام روزمره بسیار مهم است. شما می توانید بسته های با بسته نمک کمتر پیتزا، سس گوجه فرنگی، یا غلات صبحانه را انتخاب کنید.
گوشت و ماهی های آماده و بسته بندی نیز حاوی نمک هستند، بنابراین یا این مواد را کمتر بخرید و یا بسته های کم نمک تر را با چک کردن برچسب آنها انتخاب کنید.
سبزیجات کنسرو نیز همین شرایط را دارند.
شما می توانید به جای انتخاب تنقلاتی مانند چیپس یا کراکر، بسته های سالم تر مانند میوه ها و سبزیجات را انتخابکنید.
فراموش نکنید که: اغلب بزرگسالان بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ میلی گرم نمک در روز – حدود یک قاشق چایخوری- نمک نباید بیشتر مصرف کنند و این در حالی است که:
نان ها و نان پیچ ها، هنگامی مقدار بیش از یک عدد از آن ها را می خورید ممکن است به راحتی میزان نمک دریافتی روزانه تان را از حد مجاز بالاتر ببرند.
گوشت های نمک سود و گوشت های فراوری شده و آماده ممکن است در فقط در حدود ۵۰ گرمشان حاوی نیمی از دریافت مجاز روزانه سدیم شما باشند. این مقدار معادل حدود شش برش است.
یک برش منفرد پیتزا با وجود پنیر، سس و مواد رویه آن می تواند بیش از نیمی از میزان توصیه شده نمک روزانه را به بدن شما برساند.
در هر فنجان سوپ های کنسروی و آماده ممکن است تا بیش از ۹۴۰ میلیگرم سدیم وجود داشته باشد.
با خوردن یک ساندویچ یا همبرگر در فروشگاه غذای فوری ممکن است نمک دریافتی تان از حد توصیه شده روزانه فراتر برود.
طبخ با نمک کمتر:
بسیاری از مردم در هنگام پخت غذا به آن نمک اضافه می کنند. اما راه های دیگری هم برای اضافه کردن عطر و طعم به غذا به غیر از نمک وجود دارد:
از فلفل سیاه به عنوان چاشنی به جای نمک استفاده کنید. سعی کنید آن را هم به ماکارونی و هم به تخم مرغ، پیتزا، ماهی و سوپ اضافه کنید.
از سبزیجات تازه و ادویه جات و ترشی جات استفاده کنید و سعی کنید سیر و زنجبیل را نیز به عنوان چاشنی در نظر بگیرید.
به جای سس گوجه فرنگی، از فلفل قرمز، گوجه فرنگی تازه، کدو، رازیانه، هویج برای عطر و طعم بیشتر استفاده کنید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ایلام - استاندار ایلام با تاکید بر جایگاه والای جامعه ایثارگران و خانواده شهدا، آنان را سرمایههای ارزشمند نظام دانست و با تاکید بر اولویت ارائه خدمات، تکریم و توسعه زیرساختهای رفاهی و حمایتی برای این قشر، از افتتاح «خانه ایثار» و تقویت هوشمندسازی خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خبر داد.
ماناسپهر - عباس خزلی/ نوآوری در قضاوت و صدور حکم در بسیاری از احکام می تواند راهی نو در برخورد مناسب با هنجارهای اجتماعی به دنبال داشته باشد.
ایلام - سرداران شهید جمهوری اسلامی ایران، پرچمداران مقاومت، ایثار و بصیرتی بودند که امنیت و اقتدار امروز کشور مرهون جانفشانیها و فداکاریهای آنان است؛ مردانی که با نگاهی عاشقانه به وطن در میدانهای خطر حماسههایی ماندگار خلق کردند و نامشان در تاریخ ایران و جهان جاودانه شد.
ماناسپهر - فهرست شعب کشیک بانک صادرات ایران در روز تعطیل پنجشنبه 19 تیرماه به منظور خدمترسانی به مشتریان اعلام شد.