نیروهای هلال احمر ایلام توان عملیاتی خود را به نمایش گذاشتند

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایلام در این خصوص به خبرنگار ما توضیح داد: این رزمایش با هدف تمرین آموخته ها و سنجش میزان تاب آوری نجاتگران در مواجهه با عملیات های امداد و نجات ، ایجاد آمادگی بیشتر و افزایش توان عملیاتی نیروهای امدادی هلال احمر ایلام در شهرستان های آبدانان و […]

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایلام در این خصوص به خبرنگار ما توضیح داد: این رزمایش با هدف تمرین آموخته ها و سنجش میزان تاب آوری نجاتگران در مواجهه با عملیات های امداد و نجات ، ایجاد آمادگی بیشتر و افزایش توان عملیاتی نیروهای امدادی هلال احمر ایلام در شهرستان های آبدانان و دره شهر برگزار شد.
جواد بیگ محمدی اضافه کرد: در این رزمایش بدون اطلاع قبلی حوادث جاده ای فرضی در ۲ شهرستان آبدانان و دره شهر اعلام و عملیات امداد و نجات به حادثه دیدگان انجام شد.
وی هدف از اجرای این رزمایش را ارزیابی و بازبینی امکانات و تجهیزات امدادی و سنجش توان و میزان آمادگی نیروهای هلال احمر همچنین ایجاد آمادگی لازم در سطح هلال احمر استان برای فعالیت‌های امدادی در ایام اربعین حسینی است.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایلام یادآور شد: این رزمایش در سه سطح شعبه به شعبه با موضوع سنجش میزان آمادگی پایگاه های بین شهری در عملیات های امداد و نجات در سوانح جاده ای، سطح دوم به صورت حوزه ای با تقسیم شدن شهرستان ها به ۲ حوزه شمالی و جنوبی با محوریت اسکان اضطراری و امداد و نجات جاده ای و در سطح سوم با ۲ محور مذکور به صورت استانی ادامه خواهد یافت.
به گفته بیگ محمدی، در حاشیه اجرای سطح اول این رزمایش که در ساعات میانی و پایانی سه شنبه شب در سطح پایگاه های آبدانان دره شهر به انجام رسید محل فرضی تصادف جاده ای از طریق EOC به تیم های امدادی مستقر در هر پایگاه اعلام و رسیدن تیم های امدادی بر سر صحنه تصادف فرضی و نحوه عملکرد آنها بر اساس استاندارد های آموزشی و استفاده از تجهیزات امدادی و نجات اعم از خودروهای امدادی، ست‌های نجات و غیره مورد بازبینی قرار گرفت.
وی گفت: نجات و رهاسازی، کار با وسایل و تجهیزات نجات، انجام اقدامات پیش بیمارستانی، تامین امنیت محل و ایمنی محل حادثه، اعزام سریع مصدوم فرضی به مراکز درمانی، حمایت روانی آسیب دیدگان در محل حادثه و دیگر اقدامات اولیه و پیشگیرانه از اهداف اصلی برگزاری این رزمایش بود که مورد اجرا و بازبینی قرار گرفت.
به گفته وی، در حاشیه اجرای این رزمایش با حضور در محل شعبه و فرا خوانی پرسنل و تیم های عملیاتی میزان حضور و آمادگی آنها ارزیابی شد.
بیگ محمدی با بیان اینکه کار امدادرسانی در هلال احمر تابع زمان و یا مکان خاصی نیست، افزود: در هر لحظه از شبانه روز احتمال وقوع هر نوع حادثه ای چه طبیعی و چه غیر طبیعی و انسان ساخت وجود دارد بنابراین نیروهای جمعیت هلال احمر باید به صورت شبانه روزی از آمادگی لازم برخوردار باشند.
به گفته وی، تمامی مراحل انجام این رزمایش ها در فاصله زمانی اجرای هر سطح از سطوح سه گانه مورد بازبینی و ارزیابی قرار خواهد گرفت و نقاط قوت و ضعف، توانمندی ها و کاستی ها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و در برنامه ریزی های بعدی رفع ضعف ها و کاستی ها و بهره گیری بهتر و بیشتر از قوت ها و توانمندی ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.
14 پایگاه امداد و نجات جاده ای جمعیت هلال احمر در استان ایلام فعال است./ایرنا