نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش ماناسپهر، در این فضا، مالکان و مدیران خودخوانده گروهها با جمعآوری دهها هزار عضو، اقدام به فعالیتهایی میکنند که نه تنها به ارزشهای جامعه آسیب میرسانند، بلکه موجب تضعیف معنویت و تحریک عواطف مخاطبان علیه اعتقادات و سنتها نیز میشوند.
این گزارش به بررسی تبعات و خساراتی که این وضعیت به جامعه وارد کرده، میپردازد و جایگاه دستگاههای متولی در ساماندهی این شرایط اسفبار را مشخص میکند.
▪️وضعیت کنونی فضای مجازی: در سالهای اخیر، فضای مجازی بهویژه در پیامرسانهای متعدد خارجی و داخلی به یک آشفته بازار تبدیل شده است. آمارها نشان میدهد حجم عظیمی از کاربران اینترنت در ایران از پیامرسانهای مختلف استفاده میکنند، که متأسفانه این فضا به محل انتشار مطالب غیرمجاز، خلاف عرف و قوانین و موازین شرعی، مقدسات و خرافهگویی تبدیل شده است.
▪️خسارات و تبعات ناشی از فعالیتهای غیرقانونی: تضعیف معنویت: انتشار محتواهای مبتذل و خرافهگویی در گروهها باعث تضعیف ارزشهای دینی و فرهنگی جامعه شده است.
▪️ بخطر انداختن امنیت اخلاقی و اجتماعی: با افزایش فعالیتهای غیرقانونی، امنیت اجتماعی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و احساس ناامنی در بین مردم افزایش یافته است.
▪️ تحریک عواطف و احساسات: مالکان برخی از گروهها با انتشار مطالب تحریکآمیز، احساسات عمومی را علیه اعتقادات و سنتهای جامعه برمیانگیزند.
▪️حجمه علیه بدنه مدیریتی کشور: این فضا به محلی برای انتقادهای بیمورد و بیاساس از مسئولان تبدیل شده است که به تضعیف اعتماد عمومی به نهادهای دولتی منجر میشود.
▪️باجخواهی از مسئولان: برخی از مالکان گروهها با ادعای کثرت اعضا، از مسئولان باجخواهی کرده و تهدید به انتشار مطالب مخرب میکنند.
▪️جایگاه دستگاههای متولی: در حالی که برای صدور مجوز یک رسانه باید مراحل طولانی و دشواری طی شود و رعایت خطوط قرمز از اهم واجبات است، اما این سوال مطرح میشود که چگونه مالکان گروهها و کانالهای خود خوانده با جمعآوری اعضای نجومی، بدون هیچ گونه نظارتی فعالیت میکنند.
دستگاههای متولی باید با اتخاذ تدابیر جدی و کارآمد، اقدام به ساماندهی این وضعیت بنمایند.
از اینرو لازم است نظام نظارتی بر فعالیتهای فضای مجازی تقویت شود تا از انتشار مطالب غیرمجاز جلوگیری گردد.
همچنین تدوین قوانین جدید برای مدیریت فضای مجازی و برخورد با تخلفات باید در دستور کار سریع و قاطع دستگاههای متولی و نظارتی قرار گیرد.
از طرفی آموزش کاربران در خصوص خطرات فضای مجازی و نحوه شناسایی محتوای مخرب میتواند به کاهش آسیبها کمک کند.
همکاری نزدیک با نهادهای امنیتی برای شناسایی و برخورد با مالکان گروههای مخرب از سوی نهادهای فرهنگی کشور ضروری است.
در پایان باید گفت: وضعیت افسارگسیخته فضای مجازی نیازمند توجه جدی و اقدامات اساسی از سوی دستگاههای متولی است. عدم ساماندهی این فضا نه تنها به آسیبهای اجتماعی و اخلاقی منجر میشود، بلکه تهدیدی جدی برای امنیت ملی نیز به شمار میرود. آیا وقت آن نرسیده که چارهای اندیشیده شود تا با ایجاد سازوکارهای مناسب و ممانعت از ایجاد گروه ها وکانالهای بدون ضابطه وحساب و کتاب از این همه ناهنجاری و فعالیت مخرب در بستر جامعه جلوگیری گردد؟
تهران- پدافند هوایی ارتش یکبار دیگر یک فروند جنگنده F۳۵ متخاصم رژیم صهیونیستی را مورد اصابت قرار داده و منهدم کرد.
تهران - کارشناسان و تحلیلگران داخلی و خارجی در واکاوی ابعاد مختلف نقض قوانین و حقوق بین الملل از سوی رژیم صهیونیستی در تجاوز به خاک ایران و حق دفاع مشروع تهران بر مبنای حقوق منشور ملل متحد؛ تجاوز اسرائیل به تمامیت ارضی ایران را یک اشتباه بزرگ محاسباتی از سوی مقامات رژیم صهیونی دانستند.
ایلام - مدیرکل انتقال خون استان ایلام گفت: توجه به پیوست انتقال خون در توسعه مراکز درمانی به عنوان یکی از مهم ترین مسائل باید مورد توجه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد چرا که روز به روز شاهد توسعه مراکز درمانی و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی هستیم.
ایلام - بر اساس اطلاعیههای منتشرشده از سوی دانشگاه ایلام و پردیس دانشگاهی باختر امتحانات پایاندوره در این دو مرکز آموزش عالی با یک هفته تأخیر برگزار خواهد شد، اما دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی اعلام کردهاند که امتحانات آن ها طبق برنامه زمانبندیشده برگزار میشود.