‌«ازدواج های اجباری» بلای جان زنان افغان شد

نگرانی ها از افزایش خشونت علیه زنان، گروههای حقوق بشری این کشور را نیز به تکاپو واداشته است. ازدواج های اجباری یکی از دلایل دامن زدن به خشونت علیه زنان در استانهای پکتیا، خوست و پکتیکا اعلام شده است. رییس دادگاه استیناف پکتیکا دلایل بیشتر خشونت ها علیه زنان و طلاق در این استان را، […]

نگرانی ها از افزایش خشونت علیه زنان، گروههای حقوق بشری این کشور را نیز به تکاپو واداشته است.

ازدواج های اجباری یکی از دلایل دامن زدن به خشونت علیه زنان در استانهای پکتیا، خوست و پکتیکا اعلام شده است.

رییس دادگاه استیناف پکتیکا دلایل بیشتر خشونت ها علیه زنان و طلاق در این استان را، ازدواج اجباری می داند.

رییس امور زنان پکتیکا نیز با تایید این موضوع، ازدواج های اجباری را یکی از دلایل فرار زنان از خانواده هایشان برشمرده است.

به اعتقاد فعالان حوزه زنان افغانستان، شکل خشونت ها علیه زنان این کشور، وحشیانه تر شده است.

قتل، قطع اعضای بدن و سوزاندن، از انواع خشونت های حاد علیه زنان این کشور می باشد.

پیش از این، معاونت دادستانی افغانستان در امور منع خشونت علیه زنان با انتشار گزارشی تاکید کرده بود که در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸، یک هزار و ۱۰۶ خشونت علیه زنان در ۳۴ استان افغانستان ثبت شده که این تعداد نسبت به سال های گذشته دو برابر افزایش نشان می دهد.

بیشترین نوع خشونت علیه زنان در این گزارش، ضرب و جرح بوده و مواردی چون تجاوز جنسی، مجبور نمودن به فحشا، آتش زدن، جراحت و معلولیت منجر به مرگ، خرید و فروش زنان به بهانه ازدواج، نکاح اجباری و ممانعت از حق ازدواج، از جمله دیگر موارد خشونت علیه زنان عنوان شده است.

در گزارش معاونت دادستانی کل افغانستان تاکید شد که افزایش آمار خشونت علیه زنان به معنای افزایش خشونت علیه آنان نیست، بلکه ناشی از بیشتر شدن زمینه های دسترسی زنان به عدالت است.

این استدلال همواره از سوی فعالان حقوق زنان در افغانستان رد شده است.

ماه گذشته «مینه منگل» خانمی که سابقه فعالیت های رسانه ای داشت در روز روشن و مقابل دیدگان مردم در کابل ترور شد. بر خی از رسانه ها، کشتن او را به اختلافات خانوادگی نسبت دادند./ایرنا